tests
Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk
Peperiksaan ONLINE
PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK

3 NOVEMBER ini?
USAH RISAU! Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!
06_Wallpost_Pegawai Tadbir Diplomatik
Tim Infokerjaya bantu anda;
Huraian format TERKINI 2017! Jangan guna rujukan tahun lepas. Lapuk!
Nota ringkas untuk bantu persediaan pantas anda. Anda jimat 36 jam!
Contoh soalan peperiksaan yang biasa ditanya sebelum ini..
Soalan Seksyen A diberikan contoh untuk pelbagai skop. Jadi anda jelas bagaimana soalan ditanya.
Seksyen B diberikan contoh + cara penyelesaian!
AKAN TAMAT SEBENTAR NANTI..
Dah Ada Rujukan Exam 3 NOVEMBER Ini?
Serius ramai yang mencari rujukan untuk exam 3 November. Anda bertuah sebab dipanggil oleh pihak SPA untuk exam ini. Exam Pegawai Tadbir Diplomatik (M41) satu exam yang digeruni tapi diimpikan oleh graduan. Ya lah, ni adalah jawatan paling berprestij dalam senarai penjawat awam. Hanya yang terpilih sahaja berjaya untuk gapai jawatan ini.

Anda tahu sebabnya kan? Sebab itu anda berada di sini. Mungkin kali ini rezeki anda. Di sebalik ribuan calon yang memohon, anda terpilih untuk dipanggil ke sesi exam 3 NOVEMBER ini. Tapi jangan gembira dulu, sebab sebenarnya anda baru melalui FASA #1. Tapisan ujian Online. Masih ada 2 FASA lagi sebelum anda boleh menjawat jawatan keramat ini!

Sebenarnya untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik ini, hampir setiap tahun ianya dilangsungkan. Paling mutakhir adalah pada hujung 2016. Lihat kegembiraan mereka yang LULUS pada sesi exam PTD tahun lalu setelah menggunakan rujukan Tim Infokerjaya sebagai rujukan dan bantuan persediaan peperiksaan;
ptd1
ptd3
ptd4
ptd5
ptd6
ptd7
ptd11
ptd2
ptd8
ptd9
ptd10
ptd12
ptd14
ptd13
TIM INFOKERJAYA Ada Rekod bantu lebih 80,000 orang calon sejak tahun 2009/10
Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Satu perkara yang anda kena sedar, anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK M41 ini. Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini. Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan?

TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini!

Anda mungkin tahu tahun 2015 tiada peperiksaan ambilan dilakukan. Sesi terakhir adalah pada tahun 2014 dan sebelum itu 2012, 2013. Tidak pernah 'missed'. Menariknya tahun 2016 ada 2 kali peperiksaan. Sesi JANUARI 2016 dan NOVEMBER 2016.

Jadi apa pun boleh berlaku. Ini SPEKULASI...

Mungkin tahun depan tiada lagi ambilan atau mungkin beberapa tahun tiada ambilan, siapa tahu? Jadi ambil peluang ini, cuba sebaik mungkin untuk lulus. Anggap ini peluang terakhir anda untuk masuk ke kerjaya kerajaan sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik M41!
  • Mungkin ini peluang terakhir anda
  • Mungkin tahun depan anda tidak dipanggil lagi
  • Mungkin format ambilan akan berubah dengan pertukaran Pengerusi SPA yang baru (peperiksaan tahun 2013/14 Pengerusi SPA adalah Tan Sri Mahmood Adam, tahun ini di bawah Pengerusi SPA yang baru)
  • Mungkin kadar tapisan lebih ketat berbanding sekarang (sebelum ini temuduga terus kepada jawatan, sekarang tidak terus jawatan, anda akan di bawa sebagai kadet PTD dahulu)
  • ... banyak kemungkinan yang anda tak boleh nak jangka!
Anda tak ada pilihan lain.. Anda kena BUAT SEHABIS BAIK untuk sesi PTD 2017 ini!
Tim Infokerjaya telah membantu ribuan calon PTD sebelum anda. Anda yang lulus pada kali pertama ambil, anda yang dah 6 kali duduki peperiksaan baru lulus. ada yang 3 kali ambil peperiksaan dan akhirnya lulus setelah tahun ke-3 itu mereka 'terjumpa' Tim Infokerjaya

Kami tak pernah menjanjikan anda akan lulus, tetapi kami cuba sedaya upaya berdasarkan pengalaman yang kami anda untuk bantu anda. Nota-nota, tips dan contoh soalan disusun untuk menjadikan persediaan anda lebih berkesan berbanding calon-calon yang lain. Mereka mungkin berada dalam keadaan 'pening + serabut' dengan maklumat yang banyak dan tak tersusun.

Biarkan mereka. Apa yang lebih penting adalah ANDA!

Banyak sebenarnya kisah-kisah kejayaan pembeli sebelum ini. Cuba baca kisah-kisah perkongsian ini. Moga jadi motivasi untuk anda dan kejayaan anda tahun 2017 ini!
07_Wallpost_Pegawai Tadbir Diplomatik

Pertama kali ambil terus LULUS!

1stTime
1sttime1
1sttime2
1sttime3
1sttime4
1sttime5
1time3

Berkali-kali ambil exam.. Akhirnya LULUS!

lulusptd
lulusptd3
lulusptd2
lulusptd4
berjaya_berkali_12
berjaya_berkali_13
berjaya_berkali_5
INI RUJUKAN YANG MEREKA GUNA
Pujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik. Rujukan ini telah dikeluarkan pada tahun 2009 dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan untuk memastikan kandungannya menepati peperiksaan terkini. Ini adalah versi UPDATE TERKINI 2017
ptd2017

Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) .
Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun ebook ini apabila bayaran disahkan

Bagaimana Rujukan Ini akan bantu anda?
Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu tahap sekolah/universiti. Tinggalkan zaman tu. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jadi PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK. Jangan jatuhkan prestij jawatan PTD ini.

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi exam PTD 2016 yang lalu. Anda perlukan rujukan ini kerana ianya akan;
  • Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!
  • Jelas format 2017! Jika anda menggunakan rujukan 2013 - 2016, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!
  • Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.
... dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK sesi 3 November 2017 ini. Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan exam ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan oleh pihak SPA ini.

Siapa sangka format berubah lagi untuk sesi NOVEMBER ini. Exam SPA tahun 2017 pada bulan SEPTEMBER yang menyaksikan perubahan format. Tetapi mengejutkan, untuk sesi OKTOBER ada lagi perubahan. Jadi format exam SPA SEPTEMBER dan OKTOBER ini tak sama! Dalam masa tak sampai 1 bulan pun format dah berubah :) Tetapi anda tak perlu risau sebab kami tahu perubahan itu.

Ini yang bakal anda dapat untuk bantu persediaan exam PTD 3 November ini;

Huraian Format Terkini 2017!

Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2017 yang berbeza dengan 2013-2016. Format terkini seakan tahun 2012 tapi ada beberapa komponen dibuang. Kami tahu!

50++ Contoh Soalan Seksyen A

Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untuk sesi peperiksaan nanti. Ianya dibina khas untuk memudahkan anda ulangkaji. Soalan melibatkan pengetahuan am termasuk berkaitan pentadbiran negara dan kabinet

75++ Nota Ringkas

Kalau anda nak studi sendiri semua memang berterabur lah. Jadi kami susunkan untuk anda NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi! Anda perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

Nota Ringkas Matematik

Kita bantu anda untuk refresh semula ilmu Matematik anda. Diberikan tajuk-tajuk yang biasanya ditanya dalam peperiksaan sejak tahun 2009 - 2017. Kita dah simpulkan untuk anda. Jadi anda hanya perlu studi tajuk yang biasa ditanya sahaja!

Pecahan Seksyen

Tahukah anda dalam setiap 'Seksyen' terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana 'pecahan dalam pecahan' tersebut!

40++ Contoh Soalan Seksyen B

Seksyen B ni mencabar sikit sebab anda perlu fikir dan kira. Ada soalan terus matematik mudah, ada soalan matematik aplikasi dan ada juga soalan berbentuk penyelesaian masalah. Macam soalan IQ lebih kurang. Jadi bahagian ini akan jadi seperti latihan intensif untuk anda!
Orang Kata SUSAH Nak Lulus. Boleh ke saya lulus?
Mesti anda dah pernah dengar ramai yang GAGAL kali pertama ambil. Memang majoriti akan gagal kebiasaannya. Lagi-lagi calon yang ambil exam tanpa buat persediaan. Acah-acah confident, memang besar kemungkinan gagal lah. Adoi.

Tapi tak mustahil untuk anda LULUS kali ini biarpun ni kali pertama anda ambil exam online tapisan SPA ini. Cuba lihat antara pembeli Tim Infokerjaya yang lulus exam dengan sekali ambil sahaja;
2017aq
2017a2q
2017
1time2
1stTime-1
1stTime_3
2017a9q
2017a
201q7
1time-1
1stTime_6
1stTime
ikr
Kami di Tim Infokerjaya cuba sebaik mungkin untuk bantu anda. Selebihnya terletak pada keputusan dan usaha anda untuk berjaya. Doa kami untuk anda berjaya kali ini dan kami nak jumpa anda di puncak kejayaan!
Ini Yang Anda Perlukan Untuk 3 NOVEMBER ini
ptd2017

Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) .
Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun ebook ini apabila bayaran disahkan

SOALAN LAZIM

Adakah ini soalan bocor dari SPA?
TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?
Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?
Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota ini baru ke lama?
Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2017 berbanding 2016.

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?
Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD)

Jika ianya tidak membantu saya?
Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 2 hari selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda :)
DOWNLOAD PREVIEW COPY
Kami benci SPAM sebagaimana anda membencinya
Disclaimer

Tim Infokerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mahupun mana-mana jabatan. Apa yang Tim Infokerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan
© 2017 - Tim Infokerjaya - All Rights Reserved