"Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Exam PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK pada 19 Januari ini? Kalau Tak Prepare Memang Susah Nak Lulus Exam Tu"

Kini, Usah Risau Lagi!

Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON
yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!

Tetapi tawaran ini akan tamat dalam masa terdekat Anda hanya ada..
Jika Soalan Bocor atau Soalan Ramalan yang anda cari, laman ini bukan untuk anda. Rujukan ini adalah khas untuk membantu calon dalam persediaan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 dan semua bahan di sini disusun berdasarkan pengalaman dan maklumbalas calon terdahulu. Komponen yang disediakan adalah bantuan bahan rujukan termasuk lebih 70 Nota Ringkas untuk persediaan calon. Tim Infokerjaya adalah komuniti bebas yang tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dan menghormati dasar kerahsiaan SPA
Muatturn PREVIEW COPY rujukan ini. PERCUMA
Muatturun PREVIEW COPY >>
We value your privacy and will never spam you
ikr
Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 68,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Atas permintaan dan desakan calon, kami buka jualan ini tetapi HANYA UNTUK BEBERAPA HARI SAHAJA! Anda harus ucapkan terima kasih untuk mereka yang menghantar email desakan kepada kami;
pegawai tadbir diplomatik

Jika anda BAKAL menduduki peperiksaan Online PTD M41 pada 19 Januari ini...

Satu perkara yang anda kena sedar, anda bakal bersaing dengan ribuan calon lain untuk merebut jawatan PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK M41 ini. Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini. Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan?

TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini!

Anda mungkin tahu tahun 2015 tiada peperiksaan ambilan dilakukan. Sesi terakhir adalah pada tahun 2014 dan sebelum itu 2012, 2013. Tidak pernah 'missed'

Ini SPEKULASI...

Mungkin tahun depan tiada lagi ambilan atau mungkin beberapa tahun tiada ambilan, siapa tahu?
  • Mungkin ini peluang terakhir anda?
  • Mungkin tahun depan anda tidak dipanggil lagi
  • Mungkin format ambilan akan berubah dengan pertukaran Pengerusi SPA yang baru (peperiksaan tahun 2013/14 Pengerusi SPA adalah Tan Sri Mahmood Adam, tahun ini di bawah Pengerusi SPA yang baru)
  • Mungkin kadar tapisan lebih ketat berbanding sekarang (sebelum ini temuduga terus kepada jawatan, sekarang tidak terus jawatan, anda akan di bawa sebagai kadet PTD dahulu)
  • ... banyak kemungkinan yang anda tak boleh nak jangka!

Anda tak ada pilihan lain.. Anda kena buat sehabis baik untuk sesi 2016 ini!

Tim Infokerjaya telah membantu ribuan calon PTD sebelum anda. Anda yang lulus pada kali pertama ambil, anda yang dah 6 kali duduki peperiksaan baru lulus. ada yang 3 kali ambil peperiksaan dan akhirnya lulus setelah tahun ke-3 itu bertemu Tim Infokerjaya

Banyak lah kisah mereka jika nak diceritakan. Anda baca sendiri kisah mereka ini... (calon 2014)
Kali pertama ambil Exam, terus LULUS!
1stTime
1stTime_1
1stTime_2
1stTime_3
1stTime_4
1stTime_6
1stTime_5
1stTime_6
1stTime
1stTime2
1time
1stTime2
1time3
1time2
1time
Berkali-kali ambil exam.. Akhirnya LULUS!
berjaya_berkali_8
berjaya_berkali
berjaya_berkali_1
berjaya_berkali_2
berjaya_berkali_3
berjaya_berkali_4
berjaya_berkali_5
berjaya_berkali_6
berjaya_berkali_7
berjaya_berkali_10
berjaya_berkali_11
berjaya_berkali_12
berjaya_berkali_13

Ini rujukan yang mereka guna..

Ianya bukan BUKU tetapi "Ebook" disediakan dalam format PDF dan boleh dibaca menggunakan Adobe Reader. Ia adalah produk digital dan boleh di akses menggunakan link download.

Bagaimana rujukan ini bakal membantu anda?

Rujukan ini disusun untuk memberikan 'booster' kepada persediaan anda. 19 Januari sudah tidak lama lagi. Anda perlukan sesuatu yang komprehensif dan kami di sini mahu BANTU anda!
  • Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!
  • Jelas format 2016! Jika anda menggunakan rujukan 2014 ke bawah, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!
  • Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaiman soalan ditanya.
... dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik pada 19 Januari ini. Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan PTD ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan PTD ini.

Ini yang bakal anda dapat;

Huraian Format 2016

Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2016 yang berbeza dengan 2014 & 2013

70++ Nota Ringkas

TAJUK NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi untuk anda sebagai bakal PTD perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

Lebih 40++ Soalan Seksyen B

Bukan soalan sebenar tetapi soalan yang dibina untuk memberikan keyakinan semasa peperiksaan 19 Januari ini. Soalan-soalan Matematik diberikan jalan kerja!

Pecahan setiap Seksyen

Tahukah anda dalam setiap 'Seksyen' terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana 'pecahan dalam pecahan' tersebut!

Lebih 60++ Soalan Seksyen A

Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untukj sesi peperiksaan nanti. Ianya dibina khas untuk memudahkan anda ulangkaji

Nota Khas GTP & GST

Antara isu-isu HOT yang anda kena tahu berkaitan plan transformasi kerajaan. FAKTA PENTING, soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam 2013 yang lepas, isu GTP menjadi soalan dalam 'Seksyen A'? Untuk tahun ini mungkin GST menjadi pilihan soalan SPA?

Lagi calon yang lulus sebelum ini..

21
20
19
18
17
16
15
14
13
1
2
3
5
6
7
9
11
header
Jika nak dikongsikan feedback daripada 'senior-senior' anda sebelum ini ianya terlalu banyak. Ada yang tulis di blog, yang email, yang sms, yang maklum di Facebook...

TERLALU BANYAK!

Tim Infokerjaya tidak menjamin untuk anda lulus tetapi apa yang kami jamin adalah, persediaan anda akan jauh lebih mantap berbanding calon-calon yang lain. Anda kena sedar yang anda sedang bersaing dengan puluh ribu calon yang lain untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik ini.

Apa yang kami kongsikan adalah pengalaman kami bersama calon sejak tahun 2008/09. Ada yang gagal dan ada yang lulus tetapi apa yang paling penting adalah anda melakukan sesuatu untuk lulus

Jika anda serius, kami 200% lebih serius untuk bantu anda
luluspeperiksaanonline
Apa yang menghalang anda dari berjaya sekarang adalah 'DIRI ANDA SENDIRI"

Anda dah berjumpa tempat yang betul, rujukan yang telah terbukti membantu calon sejak sekian lama. Berikan peluang untuk diri anda berjaya kerana anda berhak berjaya!

Terus berfikir dan biarkan calon-calon lain jauh meninggalkan anda. Sertai mereka dalam meninggalkan ribuan calon yang lain dalam peperiksaan 19 Januari ini dengan buat tempahan sekarang!

Jaminan Pulangan Wang

YA! Kami berikan anda jaminan pulangan wang sehingga 1 minggu selepas peperiksaan.

Setelah baca dan ikuti semua nota, cadagan dan rekomendasi rujukan yang anda beli ini dan dapati ianya LANGSUNG TIDAK MEMBANTU, minta semula 100% wang anda! Itu jaminan kami di Tim Infokerjaya

- Kami sandarkan reputasi kami sejak tahun 2008 -